• Посилання скопійовано

Працівник підтвердив страховий стаж після надання листка непрацездатності: як бути?

Фонд з ТВП розповів про порядок визначення суми допомоги у випадку, коли працівник надав довідку за формою ОК-5 або ОК-7 після надання листка непрацездатності

Працівник підтвердив страховий стаж після надання листка непрацездатності: як бути?

ФСС з ТВП у листі від 04.01.2017 р. №5.2-28-4 роз'яснила: якщо застрахована особа за основним місцем роботи перед настанням страхового випадку працювала менше 6-ти місяців, для підтвердження страхового стажу потрібно надати страхувальнику інформацію з Держреєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування про страховий стаж за минулий період за формою ОК-5 або ОК-7, які надаються ПФУ.

У разі якщо застрахована особа не надала роботодавцю таку довідку (а отже, не підтвердила 6-місячний страховий стаж у 12-місячному періоді перед настанням страхового випадку), допомога з ТВП надається у розрахунку на місяць не вище за розмір мінімальної зарплати, встановленої законом у місяці настання страхового випадку.

Якщо ж застрахована особа надасть довідку уже після нарахування їй допомоги, то така допомога з тимчасової непрацездатності підлягає перерахунку незалежно від того, довідка надана до закінчення 12 місяців з дня відновлення працездатності чи після їх закінчення, оскільки звернення за призначенням допомоги надійшло вчасно в терміни, передбачені нормою ч. 5 ст. 32 Закону №1105.

Читайте також аналітику на цю тему: Перерахунок лікарняних або декретних зроблено – і що далі?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»