• Посилання скопійовано

Кабмін удосконалив механізми держрегулювання у сфері трудової міграції

12 квітня Уряд своїм розпорядженням затвердив план заходів щодо забезпечення реінтеграції в суспільство трудових мігрантів і членів їхніх сімей

Кабмін удосконалив механізми держрегулювання у сфері трудової міграції

Мінсоцполітики розробило проект акта на виконання статті 14 Закону „Про зовнішню трудову міграцію".

Він спрямований на консолідацію зусиль державних органів влади щодо створення умов для повернення в Україну її громадян, які працюють за кордоном. Досягнення поставленої мети сприятиме збереженню трудового потенціалу України та забезпеченню потреби економіки у робочій силі за рахунок власних трудових ресурсів.

План заходів, зокрема, передбачає:

  • сприяння працевлаштуванню трудових мігрантів та  членів їхніх сімей з урахуванням рівня освіти, професійного досвіду;
  • залучення дітей трудових мігрантів до освітнього процесу шляхом проведення додаткових занять (насамперед з української мови);
  • забезпечення надання трудовим мігрантам, які повернулися в Україну, необхідної медичної допомоги;
  • надання дипломатичними установами України правової, інформаційної допомоги трудовим мігрантам за кордоном та активізації міжнародного співробітництва з питань захисту прав трудових мігрантів та інші.

Прийняте Урядом рішення створить додаткові можливості для повернення на Батьківщину громадян України, які працюють за кордоном, з подальшою їх інтеграцією до національного ринку праці та активного суспільного життя в Україні.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»