• Посилання скопійовано

Скорочення обсягів продажу продукції не може бути визнано зміною в організації виробництва і праці

Водночас таке скорочення може спричинити раціоналізацію робочих місць, а це вже є зміною істотних умов праці

Мінсоцполітики у листі від 13.04.2017 р. №159/0/22-17 нагадує, що у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці допускається зміна істотних умов праці при продовженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою. Про зміну істотних умов праці — систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад тощо — працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці.

Згідно з п. 10 постанови Пленуму ВСУ від 06.11.1992 р. №9 припинення трудового договору за п. 6 ст. 36 КЗпП при відмові працівника від продовження роботи зі зміненими істотними умовами праці може бути визнане обґрунтованим, якщо зміна істотних умов праці при провадженні роботи за тією ж спеціальністю, кваліфікацією чи посадою викликана змінами в організації виробництва і праці (раціоналізацією робочих місць, введенням нових форм організації праці, у тому числі перехід на бригадну форму організації праці, і, навпаки, впровадженням передових методів, технологій, тощо).

При цьому Мінсоцполітики зауважує, що скорочення обсягів продажу продукції не може бути визнано зміною в організації виробництва і праці. Водночас наявність таких обставин може спричинити, зокрема, раціоналізацію робочих місцьщо в розумінні п. 10 Постанови №9 Пленуму, визнано зміною істотних умов праці. Іншого чинним законодавством не передбачено

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»