• Посилання скопійовано

Додаткові гарантії при працевлаштуванні учасників АТО: внесено зміни до Порядку

Внесено зміни до Порядку надання роботодавцями Державній службі зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню

Додаткові гарантії при працевлаштуванні учасників АТО: внесено зміни до Порядку

Нагадаємо, що у 2016 році Законом № 1436-VIII  розширено перелік категорій громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, та включено в нього учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 та 20 частини першої статті 6 Закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Зокрема, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь АТО, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення. Докладніше>>

Відповідні зміни тепер внесено  наказом Мінсоцполітики від 30.03.2017 р.  № 527 до Порядку надання роботодавцями територіальним органам Державної служби зайнятості інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Цей Порядок визначає процедуру надання підприємствами, установами та організаціями регіональним та базовим центрам зайнятості, їхнім філіям (далі - центр зайнятості) інформації про зайнятість та працевлаштування громадян, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню.

Змінами уточнено, що роботодавцями розраховується квота для забезпечення додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню громадян, які належать до  учасників бойових дій, зазначених у пунктах 19 і 20 частини першої статті 6 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Також уточнено інформацію щодо заповнення даних про зайнятість і працевлаштування громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню. Так, як відомо, у рядку 02 зазначається середньооблікова чисельність працівників, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню  та працювали на умовах повної зайнятості у звітному році. Належність громадян до таких  категорій та дія квоти протягом відповідного періоду підтверджуватимуться, серед іншого, й такими документами:

  • копією витягу з електронної обліково-статистичної картки дитини за формою, затвердженою наказом Мінсоцполітики від 28 грудня 2015 року № 1256 - для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування (до досягнення ними 18-річного віку);
  • копією посвідчення учасника бойових дій, зразок якого наведено в додатку 2 до постанови КМУ від 12 травня 1994 року № 302  - для учасників бойових дій (до припинення трудових відносин з роботодавцем, який прийняв їх на роботу).

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»