• Посилання скопійовано

Хто встановлює режим роботи для закладів ресторанного господарства

Мінекономрозвитку повідомило, що режим роботи підприємств торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування встановлюються суб'єктами господарювання самостійно

Мінекономрозвитку у листі від 27.07.2017 р. №3631-06/25943-07 повідомило, що режим роботи підприємств торгівлі та громадського харчування, побутового обслуговування встановлюються суб'єктами господарювання самостійно. Виконавчі органи сільських, селищних і міських рад встановлюють зручний для населення режим роботи торговельного об'єкта комунальної власності у відповідності з нормами Закону.

Додатково фахівці Міністерства зазначили, що органи місцевого самоврядування зобов'язані вживати заходів щодо недопущення впродовж доби перевищень рівнів шуму, встановлених санітарними нормами, зокрема, в приміщеннях і на територіях закладів громадського харчування, розташованих у межах населених пунктів.

Сільські, селищні, міські ради затверджують правила додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, якими з урахуванням особливостей окремих територій (курортні, лікувально-оздоровчі, рекреаційні, заповідні тощо) установлюються заборони та обмеження щодо певних видів діяльності, що супроводжуються утворенням шуму.

Органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування в межах повноважень, встановлених законом, забезпечують контроль за додержанням керівниками та посадовими особами підприємств, установ, організацій усіх форм власності, а також громадянами санітарного та екологічного законодавства, правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях, інших нормативно-правових актів у сфері захисту населення від шкідливого впливу шуму.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»