• Посилання скопійовано

"Сумісник" не зобов'язаний повідомляти роботодавця про звільнення з основного місця роботи

Водночас, як роз'яснило Мінсоцполітики, і у роботодавця не буде відповідальності за неповідомлення його "сумісником" про звільнення з основного місця роботи

"Сумісник" не зобов'язаний повідомляти роботодавця про звільнення з основного місця роботи

Як відомо, працівник має право укладати трудовий договор на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін (ст. 21 КЗпП).

Зазначена норма КЗпП дає право працівникам виконувати роботу на умовах сумісництва.

Разом з тим, Мінсоцполітики у листі від 09.06.2017 р. №294/0/22-17/134 зауважує, що  законодавством про працю не встановлено:

  • обов'язку працівника щодо повідомлення роботодавця, де він працює за сумісництвом, про звільнення з основного місця роботи;
  • відповідальності роботодавця за неповідомлення його сумісником про звільнення з основного місця роботи.

У разі повідомлення роботодавця працівником-сумісником про звільнення з основного місця роботи, роботодавцю слід видати відповідні накази (розпорядження), які засвідчать наявність у працівника основного місця роботи.

***

Аналітика від Дт-Кт: 

Також читайте на цю тему:

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»