• Посилання скопійовано

Грошову допомогу "на оздоровлення" для держслужбовців не можна виплачувати частинами

Мінсоцполітики роз'яснило, що грошову допомогу не можна ділити на частини. Вона виплачується один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки

Грошову допомогу "на оздоровлення" для держслужбовців не можна виплачувати частинами

Як відомо, щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів. Невикористана частина щорічної відпустки повинна бути надана працівникові, як правило, до кінця робочого року, але не пізніше 12 місяців після закінчення робочого року, за який надається відпустка.

Чи можна у разі поділу щорічної основної відпустки на частини виплачувати частинами й грошову допомогу "на оздоровлення"?

Мінсоцполітики у листі від 19.09.2017 р. № 2416/0/101-17 зазначила, що під час формування фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік для кожного працівника передбачається одна допомога для оздоровлення, яка є гарантованою виплатою один раз на рік при наданні щорічної відпустки за відповідний робочий рік.

Отже, грошову допомогу не можна ділити на частини. Вона виплачується один раз на рік однією сумою під час надання будь-якої з частин щорічної відпустки.

Звертаємо увагу, що це роз'яснення cтосується держслужбовців. Решта працівникам така грошова допомога надається за правилами, встановленими між роботодавцем та працівниками (у колективному або в трудових договорах, чи за наказом керівника).  Хоча такі небюджетні роботодавці можуть використовувати це роз'яснення при встановленні цих правил. 

***

Читайте також:

Чи оподатковується матеріальна допомога на оздоровлення

Чи враховуються до мінімальної зарплати матеріальна допомога та допомога на оздоровлення

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»