• Посилання скопійовано

Продовжено дію пілотного проекту працевлаштування членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб

31 січня на засіданні КМУ прийнято постанову, якою продовжено строк проведення у Львівській, Полтавській та Харківській області пілотного проекту зі залучення до роботи непрацюючих працездатних громадян до 31 грудня 2018 року та поширено досвід цього пілоту ще на три області

Продовжено дію пілотного проекту працевлаштування членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб

Відповідні зміни передбачені постановою КМУ від 31.01.2018 р. №40. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Пілотний проект, який має назву «Рука допомоги», Мінсоцполітики впроваджує за підтримки Світового банку із 1 грудня 2016 року у Львівській, Полтавській та Харківській областях.

Метою проекту є відпрацювання практики допомоги малозабезпеченим громадянам та внутрішньо переміщеним особам у працевлаштуванні та повернення таких громадян на ринок праці.

Головним запропонованим механізмом стимулювання до повернення на ринок праці є надання учасникам пілотного проекту безвідсоткової поворотної фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу.

Завдяки комплексу реалізованих заходів учасниками проекту у 2017 році стали близько 2500 непрацюючих одержувачів допомоги малозабезпеченим сім’ям та внутрішньо переміщених осіб. З них понад 1100 осіб з числа безробітних малозабезпечених та переселенців повернулися на ринок праці. Зокрема, понад 650 осіб працевлаштовано, 408 осіб взяли участь в оплачуваних громадських роботах, а 62 - розпочали власний бізнес, скориставшись безвідсотковою фінансовою допомогою. Загальна сума наданої фінансової допомоги учасникам проекту становить понад 3,6 мільйона гривень.

Враховуючи велику зацікавленість в участі у пілотному проекті як з боку громадян, так і з боку окремих регіонів і об’єднаних територіальних громад, Урядом підтримано пропозиції Мінсоцполітики щодо:

- продовження строку дії пілотного проекту до 31 грудня 2018 року;

- долучення до реалізації пілотного проекту трьох об’єднаних територіальних громад (Баранівська міська об’єднана територіальна громада Житомирської області, Кіптівська сільська об’єднана територіальна громада Чернігівської області та Миколаївська міська об’єднана територіальна громада Донецької області);

- розширення стимулюючих механізмів створення робочих місць для учасників пілотного проекту. У 2018 році фінансова допомога буде також надаватися діючим суб’єктами господарювання, які будуть створювати робочі місця для учасників пілотного проекту. 

Кошти для реалізації пілотного проекту передбачено у державному бюджеті на 2018 рік у сумі 20 млн гривень.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»