• Посилання скопійовано

Запропоновано посилити гарантії захисту права працівників на приватність та таємницю кореспонденції

Зареєстровано законопроект, яким пропонується внести зміни до КЗпП з метою посилення гарантій права працівника на приватність та таємницю кореспонденції

Запропоновано посилити гарантії захисту права працівників на приватність та таємницю кореспонденції

14 лютого 2018 року нардеп В. Мисик зареєстрував у Верховній Раді законопроект №8037 "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо посилення гарантій права працівника на приватність та таємницю кореспонденції)".

Проектом пропонується встановити у КЗпП додаткові гарантії захисту права працівників на повагу до приватного життя та таємниці кореспонденції, а саме:

1) заборонити відеоспостереження за робочим місцем працівника без попереднього його повідомлення, крім тих випадків, коли відеоспостереження здійснюється з метою забезпечення збереження матеріальних цінностей роботодавця (але протягом обмеженого часу);

2) гарантувати недоторканність кореспонденції працівника, зокрема, телефонних розмов, електронного листування, інформації про використання мережі Інтернет, здійснених за допомогою робочих телефонів, комп'ютерів тощо;

3) гарантувати недоторканність персональних даних працівника, збережених на жорсткому диску його робочого комп'ютера. Передбачити, що роботодавець зобов'язаний буде проінформувати працівника під розписку про форми та умови контролю за його кореспонденцією.

Якщо законопроект буде прийнятий, він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»