• Посилання скопійовано

Розроблено мінімальні вимоги безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту

На сайті Держпраці оприлюднено проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці»

Держпраці оприлюднила проект наказу Мінсоцполітики «Про затвердження мінімальних вимог безпеки і охорони здоров’я при використанні працівниками засобів індивідуального захисту на робочому місці» (завантажити).

Ці Мінімальні вимоги:

  • встановлюють загальні вимоги до засобів індивідуального захисту (далі – ЗІЗ), що використовуються працівниками під час трудового процесу. Засоби індивідуального захисту – це всі засоби, призначені для використання працівником з метою індивідуального захисту від одного або більше ризиків, які могли б становити загрозу безпеці та здоров’ю на роботі, а також будь-які пристосування, аксесуари чи змінні компоненти, призначені для цієї мети;
  • поширюються на суб’єктів господарювання незалежно від форм власності та організаційно-правової форми, які у своїй діяльності використовують ЗІЗ.

Метою розроблення проекту акта є імплементація положень Директиви 89/656/ЄЕС в національне законодавство про охорону праці.

Визначено, що для забезпечення безпеки та захисту здоров’я працівників роботодавець зобов’язаний забезпечити за свій рахунок придбання, комплектування, видачу та утримання (забезпечення працездатності та належного гігієнічного стану) ЗІЗ. При цьому всі ЗІЗ мають:

  • враховувати ступень існуючих ризиків для життя та здоров’я працівників та не призводити до будь-якого збільшення рівня цього ризику;
  • враховувати існуючі на робочому місці умови;
  • враховувати ергономічні вимоги і стан здоров’я працівника;
  • підходити користувачеві після необхідного регулювання.

Пропозиції та зауваження до проекту наказу приймаються до 13.08.2018 р. за адресою: Державна служба України з питань праці: 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14, e-mail: dsp@dsp.gov.ua; тел.: 226-20-83,  факс 289-55-24.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна інспекція України з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»