• Посилання скопійовано

Як встановлювати норми тривалості робочого часу?

Власник або уповноважений ним орган самостійно розраховує норму тривалості робочого часу з урахуванням вимог, передбачених КЗпП

Як встановлювати норми тривалості робочого часу?

Держпраці у Полтавській області зазначила, що чинним законодавством не передбачено встановлювати єдину норму тривалості робочого часу на місяць чи рік. Ця норма може бути відмінною, залежно від того:

  • який робочий тиждень установлений на підприємстві (п’ятиденний чи шестиденний),
  • яка тривалість щоденної роботи,
  • коли встановлено вихідні дні.

А тому на підприємствах, в установах й організаціях рішення щодо встановлення норми тривалості робочого часу на відповідний рік ухвалюється самостійно за дотримання, зокрема, вимог ст. 50-53, 67 і 73 КЗпП.

Згідно зі ст. 7 Закону «Про колективні договори і угоди» в колективному договорі встановлюються взаємні зобов’язання сторін щодо регулювання виробничих, трудових і соціально – економічних відносин, зокрема режиму роботи, тривалості робочого часу і відпочинку, оплати праці.

Отже, власник або уповноважений ним орган самостійно розраховує норму тривалості робочого часу з урахуванням вимог, передбачених КЗпП.

Порядок розрахунку норми тривалості робочого часу на підприємстві у 2018 році можна переглянути тут >>>

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»