• Посилання скопійовано

Що змінилося у призначенні страхових виплат потерпілим на виробництві з 1 жовтня?

ФСС зауважив, що новою редакцією Порядку №11 передбачено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат сім’ям померлих на виробництві у разі смерті одного з членів родини

Що змінилося у призначенні страхових виплат потерпілим на виробництві з 1 жовтня?

ФСС розповідає, що вступила у дію нова редакція Порядку призначення, перерахування та проведення страхових виплат, які здійснюються Фондом соціального страхування України. Дія зазначеного Порядку поширюється на потерпілих від нещасного випадку на виробництві та/або професійного захворювання, а також осіб, які мають право на страхові виплати в разі втрати годувальника. Станом на сьогодні таких осіб майже 207,7 тис. Документ було затверджено рішенням правління Фонду від 19.07.2018 р., чинності оновлена редакція набрала з 01.10.2018 р.

Порядок вдосконалив механізм призначення, перерахування та проведення робочими органами виконавчої дирекції Фонду та їх відділеннями страхових виплат. Зокрема, новою редакцією передбачено перерахунок розміру щомісячних страхових виплат  сім’ям померлих на виробництві у разі смерті одного з членів родини.

Також відповідно до прийнятого Порядку, з 1 жовтня за період між закінченням одного навчального закладу та вступом до іншого дітям, батьки яких загинули на виробництві, Фондом буде проведено щомісячні страхові виплати. Зокрема, страхові виплати не будуть призупинятись у літній період між закінченням школи та вступом до вищого навчального закладу на денну форму навчання тощо.

Загалом, Порядок врегульовує питання призначення, перерахування та проведення таких страхових виплат:

1) допомога по тимчасовій непрацездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання;

2) одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячна страхова виплата втраченого заробітку потерпілого;

4) страхова виплата потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу, нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячна страхова виплата особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості поховання потерпілого та пов’язаних з цим ритуальних послуг.

Порядок привів у відповідність до чинного законодавства документ, що діяв з 2007 року.

Нагадаємо, 1 жовтня також набрали чинності зміни у порядку фінансування Фондом соціального страхування України страхувальників (роботодавців) для надання ними застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на поховання, а також деяких виплат потерпілим на виробництві.

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»