• Посилання скопійовано

Вести військовий облік працівників мають тільки підприємства

Держоргани та підприємства мають вести персональний облік призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи (навчання). Ведення військового обліку ФОП-роботодавцем не передбачено

 Вести військовий облік працівників мають тільки підприємства

Нині вести військовий облік крім державних органів і органів місцевого самоврядування мають також підприємства, організації, установи незалежно від їх форми власності. Розглянемо це питання докладніше.

Механізм організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад, військовими комісаріатами, військовими частинами, а також підприємствами, установами, організаціями та навчальними закладами незалежно від їх підпорядкування та форми власності визначає Порядок №921.

Пунктом 5 ст. 34 Закону № 2232-XII та п. 15 Порядку №921 державним органам, а також підприємствам, установам та організаціям, незалежно від їх підпорядкування та форми власності, визначений обов'язок організовувати і безпосередньо вести персональний військовий облік призовників і військовозобов’язаних, що в них працюють.

Державні органи, підприємства, установи та організації ведуть персональний облік призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи (навчання) (п. 36 Порядку №921).

Ведення військового обліку фізособою-підприємцем не передбачено. Але Міноборони, спираючись на ч. 5 ст. 34 Закону №2232, підкреслює, що ведення персонального обліку призовників і військовозобов’язаних за місцем їх роботи або навчання покладається в тому числі й на громадян-підприємців та інших самозайнятих осіб (листи Генштабу ЗСУ від 27.09.2017 р. №321/5989, Міноборони від 13.11.2017 р. №321/7065).

Водночас,  КпАП не передбачає адміністративної відповідальності для фізосіб-підприємців ані за неподання до військкоматів списків працівників, які підлягають приписці до призовних дільниць, ані за прийом на роботу працівників, які не перебувають на військовому обліку за місцем проживання, ані за незабезпечення сповіщення про виклик у військкомат.

Військовий облік громадян, з якими укладено договір цивільно-правового характеру, не ведеться. Про це, зокрема, йдеться в листі Міноборони від 13.11.2017 р. №321/7065.

Про те, що військовий облік працівників вести треба, ми вже писали раніше тут>> 

Про те, як цей військовий облік організувати – тут (матеріал доступний для передплатників).  

***

Читайте також: 

Джерело: DeVisu

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»