• Посилання скопійовано

Надаємо учаснику бойових дій додаткову відпустку

Держпраці роз'яснила, як надавати учаснику бойових дій додаткову відпустку

Надаємо учаснику бойових дій додаткову відпустку

Держпраці у Полтавській області надає нагадує, що ст. 16-2 Закону №504 передбачено право учасників бойових дій, інвалідів війни, статус яких визначений Законом №3551, на додаткову відпустку із збереженням заробітної плати тривалістю 14 к. д. на рік.

Ст. 11 Закону №504 передбачено, що щорічна відпустка може бути перенесена на інший період або продовжена у випадках, передбачених цією статтею.

Відповідно до ст. 12 Закону №504 щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менш як 14 к. д.

Отже, саме щорічна відпустка підлягає поділу на частини, перенесенню на інший період та грошовій компенсації під час звільнення.

Додаткова відпустка окремим категоріям ветеранів війни, визначена ст. 16-2 Закону №504, не належить до щорічних відпусток, а є пільгою, гарантованою державою (ст. 12 Закону №3551).

Оскільки така відпустка не належить до щорічних відпусток, то на неї не поширюються норми, передбачені для щорічних відпусток, у тому числі щодо поділу на частини, перенесення на інший період, виплати грошової компенсації під час звільнення.

Додаткова відпустка, передбачена ст. 16-2 Закону №504, надається незалежно від відпрацьованого в році часу один раз упродовж календарного року на підставі  заяви працівника та посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни. Право на цю відпустку не обмежується тривалістю інших видів відпусток.

***

Читайте також: Як надається додаткова оплачувана відпустка для учасників бойових дій та інвалідів війни? Роз'яснює Держпраці

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»