• Посилання скопійовано

644,6 тис. працівників було оформлено роботодавцями у жовтні — статистика від ДФС

Податківці розповіли, скільки працівників було офіційно оформлено у жовтні 2018 року

644,6 тис. працівників було оформлено роботодавцями у жовтні — статистика від ДФС

Роботодавці почали масово реєструвати найманих працівників, - повідомляє ДФС на своєму офіційному сайті.

Так, у жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано 644,6 тис. найманих осіб, що у 2 рази більше, ніж у серпні цього року, тобто до прийняття Урядом Розпорядження №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення».

У вересні цього року роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. найманих осіб. Така позитивна тенденція є результатом заходів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати, які вживаються органами ДФС спільно з Держпраці, Пенсійним фондом України, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями, що здійснюють  діяльність у сфері роздрібної торгівлі, – 78 тис. найманих працівників.

На другому місці – сфера громадського харчування, там офіційно зареєстровано працю 29,3 тис. працівників. На третьому – 18,2 тис. найманих працівників на будівництві.

Переконувати роботодавців офіційно оформити працю своїх робітників працівникам фіскальної служби доводиться під час перевірок. Так, на Харківщині проведено перевірки розгалужених торгівельних мереж та супермаркетів міста, під час яких увагу роботодавців звернуто на відповідальність за використання неоформленої праці. Як приклад, за результатами вжитих заходів одним з товариств з обмеженою відповідальністю, яке здійснює роздрібну торгівлю продуктами харчування в одній з мереж мінімаркетів, під час перевірки подано повідомлення про прийняття на роботу 73 найманих працівників.

А у Києві ще до початку запланованої перевірки ГУ ДФС у м. Києві з управлінням Держпраці одного з товариств, останнім було подано до органів ДФС повідомлення про прийняття на роботу 63 найманих осіб.

Також у Харкові під час перевірки товариства, яке здійснює будівництво, було виявлено 25 найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин. Управлінням Держпраці визначено порушнику трудового законодавства штрафні санкції у сумі 2,8 млн гривень.

У ДФС прогнозують, що кількість офіційно зареєстрованих робітників зростатиме і надалі. Так, завдяки вжитим заходам з детінізації праці у листопаді – грудні поточного року очікується збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів податків, зборів, платежів та єдиного внеску.

Додаткові надходження до бюджетів складуть:

  • ПДФО – понад 800 млн грн;
  • військового збору – близько 70 млн грн;
  • ЄСВ – понад 1,1 млрд гривень.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»