• Посилання скопійовано

Працівник заподіяв шкоду: які дії роботодавця?

Держпраці розповіла про правила відшкодування заподіяної працівником шкоди підприємству

Працівник заподіяв шкоду: які дії роботодавця?

Держпраці в Кіровоградській області роз’яснила, що відповідно до ст. 127 КЗпП відрахування із заробітної плати працівника шкоди, завданої з його вини підприємству, установі, організації можуть провадитись тільки у випадках, передбачених законодавством:

  • шляхом видання наказу (розпорядження) власником або уповноваженим ним органу для повернення авансу, виданого в рахунок заробітної плати; для повернення сум, зайво виплачених внаслідок лічильних помилок; виданого на службове відрядження або переведення до іншої місцевості; на господарські потреби, якщо працівник не оспорює підстав і розміру відрахування. У цих випадках власник або уповноважений ним орган вправі видати наказ не пізніше одного місяця з дня закінчення строку, встановленого для повернення авансу, погашення заборгованості або з дня виплати неправильно обчисленої суми;

  • при звільненні працівника до закінчення того робочого року, в рахунок якого він вже одержав відпустку, за не відроблені дні відпустки (крім випадків звільнення працівника з підстав п. 3, 5, 6 ст. 36 КЗпПп. 1 , 25 ст. 40 КЗпП та під час направлення на навчання та у зв’язку із виходом на пенсію).

Згідно із ст. 136 КЗпП шкода шляхом відрахування із заробітної плати працівника відшкодовується за наказом (розпорядженням) роботодавця, якщо розмір шкоди не перевищує середнього місячного заробітку такого працівника та звернено до виконання не раніше семи днів із дня повідомлення про це працівника. Тому, щоб уникнути конфлікту, слід якомога точніше зафіксувати дату виявлення шкоди та підтвердити це необхідними документами: актами про результати інвентаризації, ревізії, рішеннями спеціальних комісій, доповідними записками, заявами, пояснювальними записками винуватця розкрадання тощо. З розпорядженням або наказом про стягнення суми збитку працівника треба обов’язково ознайомити під підпис. Якщо працівник не згоден з відрахуванням або його розміром, трудовий спір за його заявою розглядається в порядку, передбаченому законодавством.

У решті випадків покриття шкоди провадиться шляхом подання власником або уповноваженим ним органом позову до районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду.

Працівник, який заподіяв шкоду, може добровільно відшкодувати її розмір повністю або частково.

Ст. 73 Закону України «Про виконавче провадження» визначено перелік виплат, на які не може бути звернено стягнення та згідно ст. 128 КЗпП із кожної виплати заробітної плати загальний розмір усіх відрахувань не може перевищувати 20%, а у випадках, окремо передбачених законодавством, — 50 % заробітної плати, яка належить до виплати працівникові.

***

Читайте також: Відрахування із зарплати працівника шкоди, завданої з його вини: роз'яснює Держпраці

Джерело: Держпраці в Кіровоградській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»