• Посилання скопійовано

Працівника переведено на легшу роботу за станом здоров'я: що з оплатою праці?

Держпраці вказала, на який строк зберігати середньомісячний заробіток за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу нижчеоплачувану роботу

Працівника переведено на легшу роботу за станом здоров'я: що з оплатою праці?

Держпраці у Полтавській області розповідає, що відповідно до вимог ст. 39 Закону №1105 за потерпілим, тимчасово переведеним на легшу нижчеоплачувану роботу, зберігається його середньомісячний заробіток на строк, визначений ЛКК, або до встановлення стійкої втрати професійної працездатності.

Згідно зі ст. 170 КЗпП України якщо потерпілого за станом здоров’я відповідно до висновку ЛКК або МСЕК переведено на легшу нижчеоплачувану роботу, роботодавець зберігає за ним попередній середній заробіток протягом двох тижнів з дня переведення за рахунок коштів підприємства, організації, установи.

Починаючи з п’ятнадцятого дня переведення потерпілого на легшу роботу, зазначені виплати (доплата до середнього заробітку, який він мав до ушкодження здоров’я) проводяться підприємством за рахунок коштів Фонду на строк, установлений ЛКК або МСЕК.

Джерело: Держпраці у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»