• Посилання скопійовано

Помилилися у назві професії при проведенні атестації: чи є наслідки?

При проведенні атестації робочих місць була допущена помилка у записі назви професії: назви «Оператор котельні» та «Котельник» не відповідають професії зі Списку №2. Як виправити помилку, щоб працівник отримав належний пільговий стаж?

Помилилися у назві професії при проведенні атестації: чи є наслідки?

Держпраці у Рівненській розповідає, що згідно із Списком №2 «Перелік виробництв, робіт, професій, посад і показників на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, зайнятість в яких повний робочий день дає право на пенсію за віком на пільгових умовах» затвердженим постановою КМУ від 24.06.2016 р. №461 у розділі ХХХІІІ «Загальні професії (у всіх галузях господарства)» є професія «машиніст (кочегар) котельних (на вугіллі і сланці), у тому числі зайнятий видаленням золи» та згідно з класифікатором – машиніст (кочегар) котельні.

Допущені помилки при проведенні атестації робочих місць зі шкідливими умовами праці потрібно виправити шляхом видання наказу про зміну назви професії у трудовій книжці та внесення змін до колективного договору.

Колективний договір – основний документ, що регулює виробничі, трудові, соціально-економічні відносини.

Документами, що підтверджують пільговий стаж, є трудова книжка та уточнююча (пільгова) довідка.

Потрібно внести виправлення до трудової книжки. Відповідно до наказу Мінпраці від 29.07.1993 р. №58 «Про затвердження Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників» пп. 2.6 виправлення виконується власником або уповноваженим ним органом, суб’єкта господарювання, де було зроблено відповідний запис.

***

Читайте також:

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»