• Посилання скопійовано

Усиновлювачі дітей зможуть піти в 56-денну оплачувану відпустку. Прийнято за основу закон

15 січня законопроект №6350 щодо надання оплачуваної відпустки при усиновленні дитини був прийнятий за основу на ранковому засіданні ВРУ

Усиновлювачі дітей зможуть піти в 56-денну оплачувану відпустку. Прийнято за основу закон

Народні депутати мають намір забезпечити право на оплачувану відпустку особам, які усиновили як новонароджених дітей, так і дітей від двох місяців – інформує «Юрліга».

Відповідний урядовий законопроект №6350 щодо надання відпустки при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування був прийнятий за основу на ранковому засіданні ВР 15 січня.

Так, відповідно до Закону «Про відпустки» усиновлювачам новонародженої дитини безпосередньо з пологового будинку, надається 56 або 70 днів відпустки. Разом з тим згідно із Сімейним кодексом дитина, покинута в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров'я, або дитина, яку відмовилися забрати з таких закладів батьки, інші родичі, може бути усиновлена після досягнення нею двомісячного віку. Такий термін надається службам у справах дітей для проведення роботи з батьками та родичами щодо повернення дитини в біологічну родину.

Законопроектом пропонується усунути суперечливість законодавства, встановивши, що особам, які усиновили дитину будь-якого віку з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про усиновлення дитини. У разі усиновлення дитини подружжям зазначені відпустки надаються одному з них на їх розсуд.

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»