• Посилання скопійовано

Працівник усиновив чотирьохрічну дитину: на яку відпустку він має право?

При усиновленні дітей старше трьох років надається одноразова оплачувана відпустка тривалістю 56 к.дн.

Працівник усиновив чотирьохрічну дитину: на яку відпустку він має право?

Держпраці у Рівненській області розповідає, що відповідно до ст. 18-1 Закону України «Про відпустки» особі, яка усиновила дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, старше трьох років, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 к. дн. (70 к. дн. – при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини (якщо усиновлювачами є подружжя – одному з них на їх розсуд).

Згідно із ст. 18 Закону України «Про відпустки» відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку може бути використана повністю або частинами також батьком дитини, бабою, дідом чи іншими родичами, які фактично доглядають за дитиною, або особою, яка усиновила чи взяла під опіку дитину, одним із прийомних батьків чи батьків-вихователів.

Дане розяснення має інформаційний характер та не встановлює правових норм. Одночасно повідомляємо, що відповідно до п. 103 Положення про Міністерство соціальної політики України, затвердженого постановою КМУ від 17.06.2015 р. №423 Міністерство соціальної політики в межах повноважень, передбачених законом, інформує та надає роз’яснення щодо реалізації державної політики з питань, що належать до його компетенції.

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»