• Посилання скопійовано

Як надавати відпустку при змінній роботі? – роз'яснення від Держпраці

Якщо останній день відпустки припав на робочу зміну працівника, то він зобов'язаний приступити до роботи у наступну за графіком зміну або за скоригованим графіком у зв’язку з його відпусткою

Як надавати відпустку при змінній роботі? – роз'яснення від Держпраці

«Вісник. Офіційно про податки»

Тривалість відпусток незалежно від режимів та графіків роботи розраховується в календарних днях. Законодавчо це закріплено ст. 5 Закону про відпустки.

Ведення табельного обліку робочого часу на підприємствах, в установах і організаціях визначається наказом №489. У табелі обліку використання робочого часу проставляються позначки про фактично відпрацьований час, відпустки, тимчасову непрацездатність тощо.

Тому на підставі наказу про надання щорічної відпустки в табелі обліку робочого часу проставляється позначка «В» кожного календарного дня відпустки. Якщо, наприклад, останній день відпустки припав на робочу зміну за графіком роботи працівника, то він зобов'язаний приступити до роботи у наступну за графіком зміну або за скоригованим графіком роботи у зв’язку з його відпусткою.

Також слід зауважити, що призначення працівника на роботу протягом двох змін підряд забороняється (ч. 2 ст. 59 КЗпП).

Олена Усенко,
головний спеціаліст сектору режимів праці, відпочинку
та норм праці Департаменту заробітної плати та умов праці Мінсоцполітики України

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»