• Посилання скопійовано

Бізнес закликав прийняти новий Трудовий кодекс перед тим, як братися за ФОПів

Представники бізнесу підтримують кроки Мінсоцполітики, спрямовані на детінізацію ринку оплати праці. Але вважають, що насамперед слід прийняти новий Трудовий кодекс

Бізнес закликав прийняти новий Трудовий кодекс перед тим, як братися за ФОПів

Представники бізнесу підтримують кроки Мінсоцполітики, спрямовані на детінізацію ринку оплати праці, але вказують на ряд негативних наслідків від можливого посилення правил для ФОПів.

Про це йдеться у заяві Європейської Бізнес Асоціації, - передає Економічна правда.

Бізнес-спільнота закликає стратегічно підходити до вирішення ситуації з тіньовою зайнятістю. Найперше, змінити радянський КЗпП сучасним Трудовим кодексом. Оновлений текст перебуває у Верховній Раді та очікує на розгляд у другому читанні (законопроект №1658).

Крім того, необхідно зменшити податкове навантаження на фонд оплати праці та при цьому керуватись зваженим підходом до специфіки ІТ.

В протилежному випадку існує вірогідність того, що високоякісні ІТ-спеціалісти можуть мігрувати до країн з більш комфортними умовами праці для даної індустрії, попереджає ЄБА.

Через прийняття законопроекту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників та протидії застосуванню незадекларованої праці" в існуючому вигляді може суттєво зрости вартість професійних послуг. Конкурентоспроможність українських компаній на світових ринках може опинитись під загрозою.

В IT-комітеті ЄБА наголошують, що прийняття рішення щодо кваліфікації цивільно-правових відносин як трудових залежатиме від рішення контролюючих органів. Тож існує побоювання, що такі норми можуть бути використані інспекторами праці для зловживання своїм службовим становищем.

Нагадаємо, Мінсоціальної політики пропонує заборонити бізнесу оформляти співробітників як фізосіб-підприємців. Ми про це писали тут>>

***

Читайте також:

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»