• Посилання скопійовано

Заробітчан планують звільнити від подвійного оподаткування

Українці, які працюють за кордоном, це важливе джерело надходження валюти в країну. За даними Світового банку за минулий рік обсяги грошових переказів в Україну становили 14 мільярдів доларів, що на 19% більше, ніж у 2017 році. На захист таких доходів від подвійного оподаткування та для надання гарантій трудовим мігрантам розроблено новий законопроект

Заробітчан планують звільнити від подвійного оподаткування

«Вісник. Офіційно про податки»

У Верховній Раді зареєстровано законопроект №10383 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державного захисту трудових мігрантів».

Метою документа є вдосконалення захисту державою прав зовнішніх трудових мігрантів, зокрема в сфері освіти, пенсійного забезпечення та оподаткування. Так, держава має забезпечити уникнення подвійного оподаткування доходів трудових мігрантів, отриманих ними із-за кордону. Зокрема, укладати відповідні міжнародні договори та надавати податкові пільги трудовим мігрантам і членам їхніх сімей в Україні.

У законопроекті також пропонується створити новий центральний орган виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізацію держполітики в сфері зовнішньої трудової міграції; визначити та надати правовий статус закордонним українцям; підтримувати українську освіту за кордоном.

Від редакції: нагадаємо, що це не перша спроба вироблення механізмів правового регулювання зовнішньої трудової міграції. Про попередні ми писали тут і тут.

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»