• Посилання скопійовано

Як підприємець оформлює працівника на роботу?

Податківці нагадали про алгоритм дій, які має здійснити ФОП у разі укладання трудових відносин із найманим працівником. Серед обов'язкових вимог: оформлення трудового договору, повідомлення податківців про прийняття на роботу і запис в трудовій книжці (якщо це основне місце роботи)

Як підприємець оформлює працівника на роботу?

ДФС у Полтавській області  нагадує роботодавцям – фізособам – підприємцям про необхідність легального оформлення найманих робітників.

Для офіційного оформлення найманого працівника на роботу ФОП необхідно:

  • укласти трудовий договір з найманим працівником (реєструвати такий договір у центрі зайнятості не потрібно);
  • оформити наказ (розпорядження) щодо прийняття працівника на роботу;
  • до початку роботи працівника подати до територіального органу ДФС за місцем обліку ФОП як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування повідомлення про прийняття працівника на роботу за формою, встановленою постановою КМУ № 413;
  • зробити запис в трудовій книжці про прийняття працівника на роботу відповідно до вимог Інструкції №58.

Наголошуємо, що офіційне працевлаштування дозволяє громадянину отримувати пакет соціальних гарантій, пільг та виплат у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю та допомоги при нещасному випадку; своєчасної та не нижче мінімального розміру виплати заробітної плати; щорічної відпустки та відпустки по догляду за дитиною; податкової знижки тощо.

***

Читайте також: ФОП та штатний розпис: потрібен чи ні?

Джерело: ДФС у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»