• Посилання скопійовано

23 серпня буде скорочений робочий день

24 серпня є святковим та неробочим днем - День незалежності України. А отже напередодні, 23 серпня, робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину

23 серпня буде скорочений робочий день

Відповідно до статті 73 КЗпП 24 серпня (День незалежності України) є святковим та неробочим днем, а отже на підприємствах, в установах, організаціях робота в цей день не проводиться. Ми про це писали тут.

Окремо зауважимо, що згідно зі ст. 53 КЗпП, напередодні святкових і неробочих днів тривалість роботи працівників (крім працівників, зазначених у ст. 51 КЗпП) скорочується на одну годину як при п'ятиденному, так і при шестиденному робочому тижні. Напередодні вихідних днів тривалість роботи при шестиденному робочому тижні не може перевищувати 5 годин.

Отже, у п'ятницю 23 серпня робочий день при 40-годинному робочому тижні буде скорочено на 1 годину. 

Як працюватимуть банки та ЦОПи у святкові дні серпня? Читайте тут.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»