• Посилання скопійовано

Кабмін вніс зміни до порядку реєстрації колективних договорів

Сторонам колективних угод і договорів надається можливість подавати на повідомну реєстрацію один примірник документа в паперовій або в електронній формі. Додаткових документів для реєстрації колдоговору подавати не потрібно

Кабмін вніс зміни до порядку реєстрації колективних договорів

Мінсоцполітики  повідомляє, що 21 серпня 2019 року Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 лютого 2013 р. №115», спростивши процедуру повідомної реєстрації колективних угод і договорів, змін і доповнень до них. З текстом Постанови №768 можна ознайомитися тут.

Відповідно до прийнятого рішення, сторонам колективних угод і договорів пропонується подавати на повідомну реєстрацію один примірник документу в паперовій або в електронній формі.

Реєструючий орган не може відмовляти у повідомній реєстрації угоди, договору, повертати на доопрацювання, витребовувати додаткові документи та встановлювати вимоги до їх оформлення.

З метою посилення інформування заінтересованих суб’єктів реєструючий орган оприлюднює:

  • реєстр колективних угод (договорів), змін і доповнень до них;
  • їх текст;
  • перелік підприємств, установ, організацій, для яких є обов’язковими положення колективної угоди (у разі його подання сторонами цієї угоди).

***

Читайте також: Колдоговір: як укладати та коли він є обов'язковим?

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»