• Посилання скопійовано

За основною роботою - відпустка, а за внутрішнім сумісництвом - робота: чи можливо?

За бажанням працівник може використати відпустку за сумісництвом одночасно з щорічною відпусткою за основним місцем роботи, а може використати ці відпустки окремо

За основною роботою - відпустка, а за внутрішнім сумісництвом - робота: чи можливо?

Держпраці у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до Закону «Про відпустки» як внутрішні, так і зовнішні сумісники мають право на щорічну відпустку. Робота в режимі неповного робочого часу на встановлену тривалість щорічної основної відпустки не впливає.

Щорічна відпустка може бути використана одночасно як за основним місцем роботи так і на роботі за сумісництвом. Стаття 10 Закону «Про відпустки» передбачає за бажанням працівника-сумісника надавати щорічні відпустки повної тривалості до настання шестимісячного терміну роботи у перший рік роботи на даному підприємстві. Це означає, що за бажанням такий працівник може використати відпустку за сумісництвом одночасно з щорічною відпусткою за основним місцем роботи, а може використати ці відпустки окремо. Якщо відпустка за основним місцем роботи більшої тривалості, ніж за сумісництвом, тоді на роботі за сумісництвом можна взяти відпустку без збереження зарплати – до закінчення відпустки за основним місцем роботи. 

В подальшому Закон «Про відпустки» не регламентує одночасне надання щорічних відпусток за основним місцем роботи та за сумісництвом і відповідно, такі відпустки можуть бути надані нарізно. Однак слід пам'ятати, що згідно з п. 3 постанови КМУ № 245 відпустка на роботі за сумісництвом  особам, які працюють на державних і комунальних підприємствах, організаціях, установах надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

 

 

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»