• Посилання скопійовано

Карта умов праці: що це та коли потрібна?

Карта умов праці є одним із основних документів атестації робочих місць. Карта умов праці складається на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних місць

Карта умов праці: що це та коли потрібна?

ГУ Держпраці інформує, що карта умов праці є одним із основних документів атестації робочих місць, складання якої передбачено п. 2.3 «Методичних рекомендацій для проведення атестації робочих місць за умовами праці», затверджених постановою Мінпраці від 01.09.1992 р. №41. Карта умов праці складається на кожне враховане робоче місце або групу аналогічних місць.

Карта умов праці є узагальнюючим документом результатів атестації, в якій:

– зазначається сумарна кількість шкідливих або небезпечних факторів з кожного рівня відхилення від нормативу;

– надається гігієнічна оцінка умов праці, що визначає, до якого класу і якого рівня відносяться умови та характер праці на даному робочому місці;

– оцінюються технічний та організаційний рівні робочого місця;

– фіксується висновок комісії про віднесення робочого місця до конкретного виду умов праці:

  • з особливо шкідливими та особливо важкими умовами праці;
  • зі шкідливими та важкими умовами праці;
  • зі шкідливими умовами праці тощо.

На підставі комплексної оцінки умов праці в Карті умов праці зазначаються рекомендації щодо поліпшення умов праці, їх економічне обґрунтування, а також пропозиції щодо встановлення пільг і компенсацій за роботу в шкідливих і небезпечних умовах.

Джерело: Держпраці у Луганській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»