• Посилання скопійовано

Особливості нарахування зарплати за дні відрядження

Розмір оплати праці за дні відрядження не може бути нижчим від середнього заробітку

Особливості нарахування зарплати за дні відрядження

Держпраці у Полтавській області нагадує, що ст. 121 КЗпП визначено, що працівники мають право на відшкодування витрат та одержання інших компенсацій у зв’язку з службовими відрядженнями.

Працівникам, які направляються у відрядження, виплачуються: добові за час перебування у відрядженні, вартість проїзду до місця призначення і назад та витрати по найму жилого приміщення в порядку і розмірах, встановлюваних законодавством.

За відрядженими працівниками зберігаються протягом усього часу відрядження місце роботи (посада).

Працівникам, які направлені у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати праці не може бути нижчим середнього заробітку.

Пунктом 8 розділу I  Інструкції №59, передбачено, що на працівника, який перебуває у відрядженні поширюється режим робочого часу того підприємства, до якого він відряджений.

Пунктом 13 Інструкції передбачено, що за відрядженим працівником зберігається місце роботи (посада) протягом усього часу відрядження, у тому числі часу перебування в дорозі.

Працівнику, направленому у відрядження оплачується виконана робота за всі робочі дні тижня за графіком, установленим за місцем постійної роботи, та відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати не може бути нижчим від середнього заробітку.

***

Читайте також: 

 

 

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»