• Посилання скопійовано

Як встановлюється скорочений робочий час для роботи у шкідливих умовах?

Скорочена тривалість робочого тижня за роботу зі шкідливими умовами праці встановлюється відповідно до професій (посад) робіт

Як встановлюється скорочений робочий час для роботи у шкідливих умовах?

Держпраці у Дніпропетровській області нагадує, що згідно з вимогами п. 2 ст. 51 КЗпП  працівники, зайняті на роботах із шкідливими і важкими умовами праці, мають права на скорочення тривалості робочого часу. Відповідне право працівників визначається згідно з Переліком №163.

Відповідно до п. 9 Порядку №122, скорочена тривалість робочого тижня встановлюється колективним договором залежно від результатів атестації робочих місць за умовами праці, проведеної відповідно до Порядку № 442. Таким чином встановлення зазначеного вище права працівникові можливе у разі віднесення його робочого місця до категорії із шкідливими умовами праці визначеної за результатами проведеної атестації робочих місць за умовами праці.

Згідно вимог п. 4 Порядку атестація проводиться атестаційною комісією, склад і повноваження якої визначаються наказом по підприємству. Атестаційна комісія складає перелік робочих місць, що підлягають атестації, визначає обсяг досліджень шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища та організовує їх проведення.

Відповідальність за своєчасне та якісне проведення атестації покладена на керівника підприємства, організації.

Згідно з Положенням № 96, здійснення контролю за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці покладено на Держпраці. Пунктом 11 Порядку (У редакції, що діє з 28.10.2016 року) визначено, що контроль за якістю проведення атестації робочих місць за умовами праці, правильністю застосування списків виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, Списків виробництв, робіт, цехів, професій і посад, зайнятість працівників в яких дає право на щорічні додаткові відпустки за роботу із шкідливими і важкими умовами праці та за особливий характер праці, Переліку виробництв, цехів, професій і посад із шкідливими умовами праці, робота в яких дає право на скорочену тривалість робочого тижня, Переліків робіт із особливо шкідливими і особливо важкими та шкідливими і важкими умовами праці, на яких встановлюється підвищена оплата праці, та інших нормативно-правових актів, відповідно до яких надаються пільги та компенсації працівникам за роботу із шкідливими умовами праці, покладено на Держпраці.

Скорочена тривалість робочого тижня за роботу із шкідливими умовами праці встановлюється у відповідності до професій (посад) робіт, передбачених вимогами зазначеного вище Переліку.

Остаточне рішення щодо затвердження переліку таких посад перед прийняттям його колективним договором приймає керівник підприємства, організації.

Джерело: ДПС у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»