• Посилання скопійовано

Мінекономіки презентувало план зі створення півмільйона робочих місць

Уряд представив і розпочав реалізацію плану зі створення умов для підвищення зайнятості населення, спрямовану на подолання безробіття внаслідок пандемії

Мінекономіки презентувало план зі створення півмільйона робочих місць

Мінекономіки розповідає, що Уряд представив і розпочав реалізацію плану зі створення умов для підвищення зайнятості населення, спрямовану на подолання безробіття внаслідок пандемії.

Вакансії для 500 тисяч українців пропонуються у 10-ти сферах: будівництво доріг та транспортна інфраструктура, галузь благоустрою, розвиток сільського господарства, оцифрування документів та архівів, заповнення вакансій у повернення працівників на підприємствах мікро та малого бізнесу та фінансова підтримка підприємців для реалізації додаткового рекрутингу, будівництво інфраструктурних проектів, заповнення вакансій у сфері поштових послуг, лісове господарство ( детально з програмою можна ознайомитися за посиланням).

«Держава надає як фінансову підтримку безробітним, так і допомагатиме з працевлаштуванням. Разом з іншими міністерствами ми проаналізували ситуацію, в яких секторах є найбільші виклики і в яких галузях реально створити робочі місця. Наше спільне завдання – в постійному режимі працювати над тим, щоб люди мали можливість знайти собі роботу, яка може бути для них тимчасовою на період карантину, або ж і кар'єрою в майбутньому», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

За його словами, багато робочих місць вже створено, але важливо зазначити, що це не одномоментний процес і за один день не може з’явитися 500 тис.вакансій. Так, 216 900 новостворених робочих місць вже профінансовані і не потребують додаткових коштів.

Створення робочих місць відбувається трьома шляхами: через державні та комунальні підприємства, через створення умов для бізнесу та через державні дотації та субвенції у низці галузей.

Для моніторингу виконання плану буде створено робочу групу з представників міністерств під керівництвом Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігоря Петрашка.

Джерело: Міністерство економіки України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»