• Посилання скопійовано

Який порядок зберігання документів щодо атестації робочих місць ліквідованих підприємств?

Документи щодо атестації робочих місць ліквідованого підприємства мають передаватися до архіву та зберігатися протягом 75 років

Який порядок зберігання документів щодо атестації робочих місць ліквідованих підприємств?

Держпраці у Дніпропетровській області повідомляє, що атестаційною комісією за результатами комплексної оцінки факторів виробничого середовища і характеру праці щодо відповідності їх вимог стандартам, санітарним нормам і правилам, обґрунтування нею віднесення робочого місця до відповідної категорії за шкідливими умовами праці визначаються розмір та склад пільг, гарантій і компенсацій працівникам, зайнятим на таких роботах. Перелік робочих місць, виробництв, робіт, професій і посад, працівникам яких підтверджено право на пільги й компенсації, зокрема, на пільгове пенсійне забезпечення, передбачене законодавством, затверджується наказом по підприємству за погодженням із профспілковим комітетом.

Згідно з вимогами п. 9 Порядку № 442п. 6.8 Методичних рекомендацій №41, Перелік затверджується наказом по підприємству (організації) та зберігається протягом 50 років. Відповідно до п. 6.9 Методичних рекомендацій № 41, матеріали атестації робочих місць є документами суворої звітності, вони зберігаються на підприємстві протягом 50 років.

У разі ліквідації підприємств, які зберігають матеріали атестації робочих місць за умовами праці справи з матеріалами атестації робочих місць, що підлягають передаванню до архівних установ складаються із застосуванням Переліку видів документів, пов'язаних із забезпеченням соціального захисту громадян, що мають надходити до архівних установ у разі ліквідації підприємств, установ, організацій, які не належать до джерел формування Національного архівного фонду, затвердженого наказом Мін'юсту № 430/5. Позицією 27 зазначеного вище переліку передбачено строк зберігання архівними установами документів (протоколів, рішень, переліків стандартів і норм, переліків та планів робочих місць, висновків, актів, карт умов праці тощо) з питань атестації робочих місць на відповідність нормативно-правовим актам з охорони праці у 75 років.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»