• Посилання скопійовано

Дистанційне навчання не гарантує компенсацій та виплат, - Мінекономіки

Дистанційна форма навчання не передбачає відриву від виробництва, а також поїздок та іншого місця проживання

Дистанційне навчання не гарантує компенсацій та виплат, - Мінекономіки

В Мінекономіки відповіли, чи надають гарантії для працівників при направленні на курси підвищення кваліфікації, якщо вони проводяться дистанційно. Повідомляє Бухгалтер.ua.

При направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігають місце роботи (посаду) і провадять виплати, передбачені законодавством (ст. 122 КЗпП).

Виплати, які провадяться працівникам за час підвищення кваліфікації, визначені постановою КМУ від 28.06.97 р. №695 (далі - Постанова №695).

Тож, якщо працівник, навчаючись дистанційно, не здійснює поїздки до місця навчання та, відповідно, не перебуває в дорозі, а також не здійснює витрати на проживання у зв'язку з переїздом на навчання, то відшкодування таких витрат (вартості проїзду, добових, витрат, пов'язаних з наймом житлового приміщення), не може здійснюватись. Водночас, коли працівник підтвердить відповідні витрати, гарантії, передбачені Постановою №695, мають бути забезпеченими.

Окрім того, в Мінекономіки наголошують, що оскільки в даному випадку навчання здійснюється всупереч п. 1 постанови № 695 без "відриву від виробництва", підстав для збереження середнього заробітку за цей час не вбачається.

Джерело: лист Мінекономіки від 18.06.2020 р. №3511-06/37744-09.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Бухгалтер.ua

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»