• Посилання скопійовано

Яких вимог безпеки слід дотримуватися під час застосування шкідливих речовин для авто?

На підприємствах для попередження отруєння гальмівною рідиною або антифризом повинен бути чітко встановлений порядок їх відпуску, зберігання та витрачання за призначенням

Яких вимог безпеки слід дотримуватися під час застосування шкідливих речовин для авто?

Держпраці у Рівненській області роз’яснює яких вимог безпеки слід дотримуватися під час застосування шкідливих речовин для авто.

На підприємствах, для попередження отруєння гальмівною рідиною або антифризом, повинен бути чітко встановлений порядок їх відпуску, зберігання та витрачання за призначенням.

Антифриз (низькозамерзаючі рідини) та гальмівні рідини слід зберігати і перевозити в справних, герметично закритих ємностях (бочках та споживчій тарі).

Перед тим, як налити антифриз або гальмівну рідину, необхідно ретельно очистити тару від твердих осадів, нальотів та іржі, промити лужним розчином і пропарити. У тарі не повинно бути залишків нафтопродуктів.

Антифриз і гальмівну рідину наливають у тару не більше як на 90% її ємності. На тарі, в якій зберігають (перевозять) антифриз та гальмівну рідину, і на порожній тарі з-під них повинен бути незмивний напис великими літерами «ОТРУТА», а також знак, встановлений для отруйних речовин згідно з ГОСТ 19433-88 «Грузы опасные. Классификация и маркировка».

Тару з антифризом і гальмівною рідиною зберігають у сухому приміщенні, яке не опалюється.

Не допускається:

  • наливати антифриз і гальмівну рідину у тару, яка не відповідає названим вище вимогам;
  • переливати антифриз і гальмівну рідину шлангом шляхом засмоктування ротом;
  • застосовувати тару з-під антифризу і гальмівної рідини для перевезення і зберігання харчових продуктів;
  • перевозити антифриз і гальмівну рідину спільно з людьми, тваринами, харчовими. продуктами.

Злитий із системи охолодження двигуна антифриз здається за актом на склад для зберігання.

Вимоги до зберігання відпрацьованого антифризу такі само, як і для свіжого.

Перед заправкою системи охолодження антифризом необхідно:

  • перевірити, чи немає в системі охолодження (у з’єднувальних шлангах, радіаторі, сальниках водяного насоса тощо) течі, а за наявності необхідно її ліквідувати;
  • промити систему охолодження чистою гарячою водою.

Заправку системи охолодження двигуна антифризом і гальмової системи гальмівною рідиною слід проводити тільки за допомогою спеціально призначеної для цієї мети посудини. Заправна посудина повинна бути очищена і промита, і мати відповідний напис: «Тільки для антифризу» або «Тільки для гальмівної рідини». При роботі з цими рідинами необхідно вжити заходи, що виключають попадання в них нафтопродуктів (бензину, дизельного палива, масла тощо).

Заливати антифриз у систему охолодження без розширювального бачка слід не до горловини радіатора, а на 10% менше об’єму системи охолодження, тому що під час роботи двигуна (при нагріванні) антифриз розширюється більше води, що може призвести до його витікання.

Після кожної операції з гальмівною рідиною та антифризом (одержання, видача, заправка автомобіля, перевірка якості) треба ретельно мити руки водою з милом. При випадковому заковтуванні антифризу або гальмівної рідини потерпілому повинна бути негайно надана медична допомога.

Забороняється допускати до роботи з антифризом і гальмівною рідиною осіб, які не пройшли інструктажу з вимог безпеки при їх використанні та зберіганні або яким за медичним висновком така робота протипоказана за станом здоров’я.

Джерело: Держпраці у Рівненській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»