• Посилання скопійовано

Роботодавець не має права відмовляти працівнику виходити на самоізоляцію, – Степанов

Роботодавець не має права відмовляти комусь виходити на самоізоляцію. Рішення щодо самоізоляції приймає епідеміолог та сімейний лікар

Роботодавець не має права відмовляти працівнику виходити на самоізоляцію, – Степанов

Роботодавець не має права відмовляти працівнику виходити на самоізоляцію. Також роботодавець не має права змушувати проходити тест на COVID-19 за власні кошти. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов під час брифінгу 2 вересня.

«Роботодавець не має права відмовляти комусь виходити на самоізоляцію. Рішення щодо самоізоляції приймає епідеміолог та сімейний лікар. Ці рішення приймаються відповідно до затвердженого МОЗ стандартом лікування COVID-19. Людині, яка іде на самоізоляцію, сімейний лікар зобов’язаний виписати лікарняний», – пояснив Степанов. 

Міністр нагадав, що самоізоляція відбувається протягом 14 днів. 

«Ніяких зобов’язань їхати в приватну лабораторію і робити тест на COVID-19 за власні кошти в людини навіть не може існувати. Щодо процесу тестування, він також виписаний в нашому стандарті», – додав Степанов.

***

Читайте також: Працівники 60+: особливості роботи під час карантину

Джерело: Українська правда

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»