• Посилання скопійовано

Чи може надаватися додаткова відпустка працівнику-студенту для дипломного проєкту?

Протягом десяти навчальних місяців перед початком виконання дипломного проєкту може бути надано додатково ще один – два вільних від роботи дні на тиждень без збереження зарплати

Чи може надаватися додаткова відпустка працівнику-студенту для дипломного проєкту?

Держпраці у Миколаївській області роз’яснює яким чином працюючий студент, який здобуває ступень бакалавра, навчаючись на денній формі навчання університету, та водночас працює на умовах повного робочого дня за графіком – день/ніч/день відпочинку/вихідний, за програмою навчання університету якого настає час для виконання дипломного проєкту (складання державних іспитів) може реалізувати право на вільний та оплачуваний від роботи день для підготовки до занять.

Відповідно до ч. 1 ст. 218 КЗпП встановлено, що працівникам, які навчаються на останніх курсах вищих навчальних закладів, протягом десяти учбових місяців перед початком виконання дипломного проєкту (роботи) або складання державних іспитів надається щотижнево при шестиденному робочому тижні один вільний від роботи день для підготовки до занять з оплатою його в розмірі 50 відсотків одержуваної заробітної плати, але не нижче мінімального розміру заробітної плати.

Відповідно до ч. 2 ст. 218 КЗпП при п’ятиденному робочому тижні кількість вільних від роботи днів змінюється залежно від тривалості робочої зміни за умови збереження загальної кількості вільних від роботи годин.

Вочевидь, не лише при п’ятиденному робочому тижні, але й при підсумованому обліку робочого часу, за яким працює студен, він маєте право на вільний від роботи день для підготовки до занять з оплатою його в розмірі 50 відсотків одержуваної заробітної плати, але не нижче мінімального розміру заробітної плати, але за умови, щоб загальна кількість робочих годин, протягом яких звільняєтесь від роботи працюючий студент, залишалася незмінною.

Окремо звертаємо увагу на те, що відповідно до ч. 3 ст. 218 КЗпП протягом десяти навчальних місяців перед початком виконання дипломного проєкту (роботи) або складання державних іспитів працівникам, за їх бажанням,  може бути надано додатково ще один – два вільних від роботи дні на тиждень без збереження заробітної плати.

Джерело: Держпраці у Миколаївській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»