• Посилання скопійовано

Вичерпний перелік доходів, за затримку яких платиться компенсація: підписано закон

Зеленський підписав закон про зміни до Закону про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати

Вичерпний перелік доходів, за затримку яких платиться компенсація: підписано закон

Президент Володимир Зеленський підписав Закон №1214-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати», який Верховна Рада ухвалила 4 лютого 2021 року.

Документ встановлює вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам має нараховуватися компенсація. Зокрема, до пенсій, соціальних виплат, стипендій та зарплат додано такі види доходів, як сума індексації грошових доходів громадян; суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я; кошти, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

Також уточнено положення Закону України «Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв'язку з порушенням строків їх виплати» стосовно джерел виплати компенсації у зв’язку зі створенням Фонду соціального страхування України.

Закон набирає чинності на наступний день після його опублікування.

 

Від редакції: Що саме зміниться в порядку компенсації за затримку виплати доходів:

  1. Тільки ті види доходів, які встановлено у Законі, будуть підлягати компенсації, а інші – ні.
  2. Роботодавці, як й раніше, будуть компенсувати затримку зарплати.
  3. Окремо в переліку з'явиться й індексація зарплати. Але на її компенсації наголошувало Мінсоцполітики й до цих змін;
  4. Але чекаємо на остаточний варіант тексту Закону. 

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»