• Посилання скопійовано

Уряд затвердив вичерпний перелік доходів для компенсації їх несвоєчасної виплати

14 квітня Урядом визначено види доходів громадян, за які проведуть компенсацію у разі їх несвоєчасних виплат

Уряд затвердив вичерпний перелік доходів для компенсації їх несвоєчасної виплати

Міністерство соціальної політики України розповідає, що на засіданні Уряду схвалено постанову, якою визначено види грошових доходів, за які, у разі порушення термінів їх виплати, проводиться компенсація.

До таких виплат включено:

  • пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством);
  • соціальні виплати;
  • стипендії;
  • заробітну плату (грошове забезпечення);
  • суму індексації грошових доходів громадян;
  • суми відшкодування шкоди, заподіяної фізичній особі каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я;
  • суми, що виплачуються особам, які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника.

 

Довідково

Зазначеною постановою уточнюються джерела виплати такої компенсації (відповідно до Закону України від 28.12.2014 р. №77-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» створено Фонд соціального страхування України шляхом злиття Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності).

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»