• Посилання скопійовано

Уряд змінив заяви на отримання та продовження дозволу на працю іноземців

На засіданні КМУ 12 січня ухвалено постанову, якою доповнено форми заяв на отримання та продовження дозволу на роботу іноземця новою категорією «гіг-спеціаліст»

Уряд змінив заяви на отримання та продовження дозволу на працю іноземців

Уряд на засіданні 12 січня ухвалив постанову КМУ «Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови КМУ від 15 листопада 2017 р. №858». Нею доповнено новою категорією  «гіг-спеціаліст» форми:

  • Заяви про отримання роботодавцем дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства;
  • Заяви про продовження строку дії дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Зроблено це для приведення форм заяв у відповідність до Закону №1667 «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні». Ним, зокрема, було запроваджено правовий режим «Дія Сіті» та визначено організаційні, правові й фінансові засади його функціонування.  Про прийняття цього Закону ми повідомляли тут, а з детальним розбором пільгового режиму, який ним передбачено, можна ознайомитись у нашому аналітичному матеріалі.

Зокрема, Законом №1667 було внесено зміни до ст. 42-1 Закону «Про зайнятість населення» шляхом доповнення нової категорії іноземців та осіб без громадянства, праця яких може застосовуватись на підставі дозволу. Йдеться про таку категорію працівників як «гіг-спеціаліст», якою й доповнюються Додатки 1 та 2 до Постанови КМУ від 15.11.2017 р. №858 (заяви на отримання та продовження дозволу).

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»