• Посилання скопійовано

Бізнес просить владу допомогти зі забезпеченням мобілізованих працівників

Зважаючи на складну ситуацію, у якій сьогодні опинились багато підприємств, представники бізнесу звернулась до представників Уряду та Парламенту з проханням підтримати роботодавців у частині компенсації виплат мобілізованим працівникам

Бізнес просить владу допомогти зі забезпеченням мобілізованих працівників

Європейська Бізнес Асоціація розповідає наступне.

Російська військова агресія нанесла безповоротних втрат підприємствам, які опинились у зоні бойових дій. Йдеться, на жаль, і про загибель людей, і про значні руйнування офісів, складів, заводів, виробництв на півночі, сході, півдні нашої країни – у регіонах, які суттєво постраждали від обстрілів та бойових дій.

Бізнес, що продовжує працювати, робить усе можливе для забезпечення хоча б мінімального рівня виробництва та ділової активності, щоб зберегти персонал та своєчасно виплатити заробітну плату працівникам навіть якщо підприємство було зруйноване чи зупинене. Однак багато бізнесів наразі мають труднощі з доступом до сировини та логістикою, що суттєво ускладнює збереження чи відновлення темпів роботи.

Незважаючи на це, з першого дня війни бізнес спрямовує суттєву підтримку збройним силам та населенню. Так, за даними Асоціації, 48% наших компаній допомагають фінансово, 43% постачають продукцію, 27% – послуги, 19% – медикаменти, 17% – засоби захисту/оборони. До того ж, 46% надають додаткову допомогу мобілізованим працівникам.

Втім для багатьох компаній наразі доволі складно утримати бізнес на плаву через брак оборотних коштів та забезпечити збереження заробітної плати мобілізованим працівникам. Зокрема, є підприємства, де до лав ЗСУ було мобілізовано більше третини працівників, що є суттєвим показником.

Водночас обов’язок зберегти за мобілізованим працівником місце роботи, посаду та середній заробіток на час його військової служби покладається на підприємство законодавством. Зважаючи на складну ситуацію, у якій сьогодні опинились багато підприємств, Європейська Бізнес Асоціація звернулась до представників Уряду та Парламенту з проханням розглянути можливість підтримки національних роботодавців за рахунок державних ресурсів та міжнародної допомоги Україні. Зокрема, підтримати роботодавців у частині компенсації виплат мобілізованим працівникам.

Джерело: Європейська Бізнес Асоціація

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»