• Посилання скопійовано

Держпраці розширює напрями консультаційної підтримки роботодавців

Держпраці розпочинає окремий напрям проєкту – надання консультаційної допомоги суб’єктам господарювання, які обмежили виконання окремих робіт або експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, у зв’язку з порушеннями вимог законодавства з питань охорони праці

Держпраці розширює напрями консультаційної підтримки роботодавців

Держпраці в Київській області повідомляє, що поряд з активною реалізацією проєкту надання консультаційної допомоги релокованим підприємствам та суб’єктам господарювання, що продовжують діяльність в умовах війни, Держпраці не припиняє роботу щодо впровадження додаткових заходів, спрямованих на підтримку бізнесу та економіки країни.

Зокрема, Держпраці розпочинає окремий напрям проєкту – надання консультаційної допомоги суб’єктам господарювання, які обмежили виконання окремих робіт або експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, у зв’язку з порушеннями вимог законодавства з питань охорони праці, в тому числі через відсутність дозволів та декларацій відповідності.

Держпраці консультуватиме роботодавців стосовно нововведень законодавства, якими на період воєнного стану запроваджено спрощений процес набуття права на виконання робіт підвищеної небезпеки і на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки, зокрема на підставі подання декларацій про провадження господарської діяльності відповідно до постанови КМУ від 18.03.2022 № 314.

Реалізація цього проекту не лише дозволить діяти на випередження та не допустити призупинки діяльності підприємств та організацій в умовах війни, а і сприятиме їх безперебійній роботі.

Ефективність таких заходів Держпраці вже підтверджено пілотуванням проєкту у Вінницькій області. Так, завдяки інформаційному супроводу суб’єктів господарювання посадовцями Держпраці, було відновлено роботу (виконання окремих робіт або експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки) на 17 підприємствах Вінниччини, де працює майже 2 тис. працівників.

Така інформаційна підтримка Держпраці є вагомим внеском для відновлення та належного функціонування економічно активних підприємств, які створюють робочі місця та сплачують податки, що, у свою чергу, є запорукою розвитку економіки держави в умовах воєнного стану.

***

Джерело: Держпраці у Київській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»