• Посилання скопійовано

Профспілки проти законопроєкту №5371 щодо трудової реформи

Профспілки продовжують застерігати народних депутатів від хибних рішень, які можуть призвести до дискримінації працівників в трудових правах та небажаної дестабілізації ситуації, що є неприпустимим під час війни

Профспілки проти законопроєкту №5371 щодо трудової реформи

Голова ПМГУ Олександр Рябко звернувся до Голови Верховної ради України Руслана Стефанчука щодо прийнятого ВРУ в першому читанні 12 травня п.р. законопроєкту №5371 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення регулювання трудових відносин у сфepi малого i середнього підприємництва та зменшення адміністративного навантаження на підприємницьку діяльність».

У зверненні йдеться про те, що положення законопроєкту №5371 суперечать Конституції України, Конвенціям MOП, Директивам ЄC та в умовах зростання безробіття, відсутності достатньої кількості робочих місць призведуть до погіршення умов трудового договору для працівника порівняно з чинним законодавством та законодавством країн Європейського Союзу.

Профспілка разом з працівниками з розумінням ставляться до існуючих обмежень на період дії складних для країни умов. Проте, ліквідація трудових прав не знаходить розуміння i обурює працівників, які сьогодні докладають героїчних зусиль, як на передовій так i трудовому фронті, для перемоги України в цій повномасштабній i кровопролитній війні.

Профспілка металургів і гірників України вважає пріоритетним розробку та прийняття нового Трудового кодексу України за участі профспілок - законних представників трудящих, який би враховував міжнародні норми й соціальні стандарти, визначені конвенціями Міжнародної організації праці та законодавчими актами Європейського Союзу.

Голова ПМГУ закликав народних депутатів України захистити європейський вибір Українського народу та не голосувати за проєкт №5371.

З текстом звернення можна ознайомитись на сайті ПМГУ.

***

Читайте також:

***

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»