• Посилання скопійовано

Чи можна скоротити працівників, з якими відсутній зв'язок, під час війни?

Роботодавець не може звільнити працівника за скороченням, якщо з цим працівником відсутній зв’язок і немає можливості повідомити його про скорочення

Чи можна скоротити працівників, з якими відсутній зв'язок, під час війни?

Держпраці у Дніпровському регіоні повідомляють, що під час дії воєнного стану особливості трудових відносин працівників усіх підприємств, установ, організацій в Україні визначає Закон України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136-IX.

Для вирішення питань, які не врегульовані Законом № 2136-IX, роботодавці зобов’язанні застосовувати норми Кодексу законодавства про працю України.

Закон № 2136-ІX не скасовує та не змінює норми статті 49-2 Кодексу законів про працю України, де зазначено що про наступне вивільнення працівників персонально попереджають не пізніше ніж за два місяці.

Отже, роботодавець не може звільнити працівника за скороченням, якщо з цим працівником відсутній зв’язок, і немає можливості повідомити його про скорочення.

***

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»