• Посилання скопійовано

Працівник виїхав із місця проживання через бойові дії: чи можна відмовити у відпустці?

Роботодавець не може відмовити працівнику, який виїхав за межі території України, в наданні відпустки без збереження зарплати, але її тривалість не може перевищувати 90 к.д.

Працівник виїхав із місця проживання через бойові дії: чи можна відмовити у відпустці?

Держпраці у Запорізькій області зазначає, що роботодавець не може відмовити працівнику, який виїхав за межі території України або набув статусу внутрішньо переміщеної особи, в наданні відпустки без збереження заробітної плати, але її тривалість не може перевищувати 90 календарних днів. Водночас, за домовленістю сторін така відпустка може надаватися на більший термін, який не має перевищувати періоду дії воєнного стану.

***

Читайте такожНюанси надання відпусток без збереження зарплати на час війни з 19 липня

Джерело: Держпраці у Запорізькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»