• Посилання скопійовано

Чи можна відкликати працівника з відпустки без збереження зарплати?

Відкликання працівника з інших видів відпусток не передбачено законодавством. Якщо працівнику було надано відпустку без збереження зарплати, відкликати його з такої відпустки – не можна

Чи можна відкликати працівника з відпустки без збереження зарплати?

Держпраці у Дніпропетровській області розповідає чи можна відкликати працівника із відпустки без збереження заробітної плати.

Ні! Не можна!

Діючим законодавством, а саме: ст. 79 КЗпП та ст. 12 Закону України «Про відпустки» встановлено, що відкликати працівника з відпустки можна лише тоді, коли йому надано щорічну відпустку.

Відкликання працівника з інших видів відпусток не передбачено законодавством.

Тож, якщо працівнику було надано відпустку без збереження заробітної плати, відкликати його з такої відпустки – не можна.

***

Читайте також: Нюанси надання відпусток без збереження зарплати на час війни з 19 липня

Джерело: Держпраці у Дніпропетровській області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»