• Посилання скопійовано

В який строк роботодавець має надати довідку про доходи на вимогу працівника?

Для отримання довідок про стаж роботи та розміру заробітної плати необхідно звернутися до підприємства з письмовою заявою. Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку

В який строк роботодавець має надати довідку  про доходи на вимогу працівника?

До Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці звернулась пані Олена, щодо правомірності відмови керівника, на усне звернення, у наданні довідок про стаж роботи на підприємстві та розміру заробітної плати. Роз’яснення надано інспектором праці Яною Ковальовою.

Відповідно до ст. 49 КЗпП власник або уповноважений ним орган зобов’язаний видати працівникові на його вимогу довідку про його роботу на даному підприємстві, в установі, організації із зазначенням спеціальності, кваліфікації, посади, часу роботи і розміру заробітної плати.

КЗпП не визначено терміну щодо видачі довідки, тому слід керуватися ст. 20 ЗУ «Про звернення громадян». Так, звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше 1 місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, – невідкладно, але не пізніше 15 днів від дня їх отримання.

Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати 45 днів.

На обґрунтовану письмову вимогу громадянина термін розгляду може бути скорочено від встановленого цією статтею терміну.

Звернення громадян, які мають встановлені законодавством пільги, розглядаються у першочерговому порядку. Органи державної влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об’єднання громадян, посадові особи розглядають звернення громадян, не стягуючи плати.

Враховуючи вище викладене, для отримання довідок про стаж роботи та розміру заробітної плати, необхідно звернутися до підприємства з письмовою заявою.

Джерело: Державна служба з питань праці

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»