• Посилання скопійовано

Роботодавець може здійснювати формальне і неформальне навчання співробітників

Наказ Мінпраці, Міносвіти від 18.04.2012 № 218/475 «Про внесення змін до наказу Міністерства праці та соціальної політики України, Міністерства освіти і науки України від 26 березня 2001 року N 127/151 "Про затвердження Положення про професійне навчання кадрів на виробництві"»

Мінсоцполітики і Міносвіти внесли зміни до Положення про професійне навчання працівників на виробництві, згідно з якими роботодавець може здійснювати формальне і неформальне професійне навчання працівників
Відповідно до наказу від 18.04.2012 № 218/475 формальне професійне навчання здійснюється згідно з вимогами держстандартів по професійно-технічної освіти, типових навчальних планів і програм, стандартів вищої освіти в навчальному закладі або безпосередньо у роботодавця. При цьому, здійснення неформального навчання не регламентується за термінами і формою навчання.
Під результатом формального професійного навчання розуміють, що працівник отримав знання в навчальному закладі або безпосередньо у роботодавця відповідно до вимог державних стандартів освіти, внаслідок чого видається документ про освіту встановленого зразка.
Що стосується неформального навчання, то по його завершенні повинна бути видана довідка, в якій зазначаються професія (спеціальність), за якою здійснювалося навчання, напрям підвищення кваліфікації, а також терміни навчання. Результати неформального навчання за робітничими професіями підтверджуються в установленому законодавством порядку. Неформальне професійне навчання здійснюється за згодою працівника і за рахунок роботодавця з урахуванням потреб підприємства.

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»