• Посилання скопійовано

Розмір допомоги з безробіття в Україні збільшать

З 1 січня 2013 року максимальний розмір допомоги з безробіття буде збільшено до чотирьох прожиткових мінімумів

Це передбачено новим Законом "Про зайнятість населення". Про це повідомив на прес-конференції директор київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин.

"Встановлено максимальний розмір виплати допомоги з безробіття, а саме не більш ніж чотирикратного розміру прожиткового мінімуму", – розповів В.Сухомлин.

Він нагадав, що на сьогодні розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб становить 1 044 грн. В.Сухомлин також зауважив, що на даний час максимальний розмір допомоги становить 4 176 грн.

Ще однією прогресивною новацією нового закону, за словами В.Сухомлина, є отримання статусу безробітного з першого дня реєстрації в центрі зайнятості. Він нагадав, що чинне законодавство передбачає, що відповідний статус особа, яка не має роботи, отримує на восьмий день після реєстрації.

Крім того, за його словами, новий закон передбачає надання допомоги працівнику, якому було скорочено робочий день.

"Розмір цієї допомоги не може перевищувати прожиткового мінімуму для працездатних осіб", – резюмував В.Сухомлин.

Джерело: УНН

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»