• Посилання скопійовано

Касовий чек засвідчує вартість понесених витрат на відрядження

Чи можна вважати касовий чек, що засвідчує вартість понесених витрат, підтвердним документом для відшкодування витрат на відрядження?

Касовий чек засвідчує вартість понесених витрат на відрядження

Статтею 2 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено, що розрахунковий документ — це документ встановленої форми та змісту (касовий чек, товарний чек, розрахункова квитанція, проїзний документ тощо), що підтверджує факт продажу (повернення) товарів, надання послуг, отримання (повернення) коштів, надрукований у передбачених цим Законом випадках і зареєстрований у встановленому порядку РРО. Пунктом 15 Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон встановлено, що підтвердними документами, що засвідчують вартість понесених у зв'язку з відрядженням витрат, є розрахункові документи відповідно до вищезазначеного Закону.

Таким чином, касовий чек на товари (послуги), надрукований РРО при проведенні розрахунків (який додається до звіту про використання коштів), є підтвердним документом щодо понесених витрат у відрядженні та підставою для їх відшкодування.

 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»