• Посилання скопійовано

Деяким бюджетникам дозволять закордонні відрядження

Прийнято зміни, які дозволять здійснювати представникам сфери освіти, науки, культури, спорту службові відрядження за кордон

Деяким бюджетникам дозволять закордонні відрядження

За ініціативи Міністра освіти і науки Дмитра Табачника Кабінетом Міністрів України ухвалено рішення про внесення змін, якими дозволяється здійснювати службові відрядження за кордон працівникам бюджетних організацій, зокрема, представникам сфери освіти, науки, культури, спорту.

Нагадаємо, що на засіданні Уряду України 25 грудня 2013 року прийнято постанову, положення якої забороняли службові відрядження працівникам бюджетних організацій за кордон.

Після прийняття змін, обмеження стосовно службових відряджень за кордон стосуватимуться лише державних службовців та військовослужбовців за виключенням випадків, коли необхідність такого відрядження визначена Першим віце-прем’єр-міністром України, Віце-прем’єр-міністром України.

Внесення зазначених змін забезпечить, зокрема, можливість продовження реалізації міжнародних проектів і програм, таких як ТЕМПУС і Еразмус Мундус; наукових і студентських міжнародних обмінів; виконання двосторонніх угод між вищими навчальними закладами; дасть можливість продовжити роботу з підписання міжнародних договорів у галузі науки, освіти та визнання документів про освіту; виконувати зобов’язання за вже діючими міжурядовими і міжвідомчими угодами.

Окрім того, прийняті зміни забезпечать розвиток міжнародного наукового та науково-технічного співробітництва, яке є одним із дієвих та ефективних засобів інтеграції України в європейський та світовий економічний і технологічний простір.

Внесені зміни позитивно вплинуть на міжнародний імідж України в освітянській і науковій сфері та забезпечать стабільність системи набору іноземних громадян до ВНЗ України, що є важливим економічним фактором розвитку освіти України. 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Праця та соціальний захист/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»